dimecres, 4 de febrer del 2009

Lluitar contra els talibans: la història dels soldats.

"SENSE FICCIÓ", DIVENDRES 6 DE FEBRER A LES 12:20 DE LA NIT A TV3 :

El programa "Sense Ficció" aborda la situació a l'Afganistan amb una entrevista amb Pere Vilanova,assessor del Ministeri de Defensa i l'emissió del documental.

Tothom tenia l'esperança que els soldats britànics tornarien de l'Afganistan sense haver disparat ni un tret, però ara que han passat uns quants anys de la caiguda del règim dels talibans, al sud i a l'est del país hi ha una guerra oberta, i els britànics la viuen amb tota la seva cruesa. La Gran Bretanya va enviar forces militars a Helmand, una de les zones més perilloses de l'Afganistan. El camp d'aquesta regió està en mans dels talibans i la població rural sobreviu cultivant cascall per produir opi.

Els autors del reportatge han viatjat a l'Afganistan per seguir 35 membres de la Companyia de Guardes Granaders de la Reina que anteriorment havien tingut feines com ara deixar-se fotografiar pels turistes davant del palau de Buckingham. Al cap de sis mesos, dos d'ells han mort i tretze estan ferits greus.

Els reporters han seguit aquests soldats en nombrosos combats per mostrar una història íntima i personal d'un petit grup d'homes que afronten el repte més difícil de la seva vida i, de passada, aconseguir imatges inèdites dels combats més cruents que ha viscut l'exèrcit britànic d'ençà de la guerra de Corea. Ara que les baixes britàniques estan augmentant, el reportatge planteja per mitjà de la història d'aquests soldats quin és el cost de la guerra, què s'està fent a l'Afganistan i si no es demana massa a aquests homes que estan a la primera línia de foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada