divendres, 13 de febrer del 2009

Gran Bretanya prohibeix l'entrada de Geert Wilders en el seu territori


El Regne Unit ha prohibit entrar al país al diputat holandès Geert Wilders, qui pretenia projectar en la Càmera dels Lores la seva pel·lícula sobre l'Alcorà, Fitna.

Lord Pearson, membre dels Lores, havia convidat a Wilders a la Cambra alta del Parlament britànic per a mostrar aquest dijous el seu film, Fitna, que en 2008 va deslligar la ira dels radicals en països islàmics com Iran, Pakistan o Indonèsia.

No obstant això, l'Ambaixada britànica a Holanda va enviar una carta al parlamentari holandès -líder del Partit de la Llibertat (PVV)- per a informar-li que no se li permetrà l'accés al Regne Unit.

Wilders ha titllat de "covarda" la decisió del Govern britànic i no descarta viatjar aquesta setmana a Londres.

"Probablement aniré el dijous al Regne Unit. Veurem si m'encadenen a l'arribar. És una decisió increïble presa per un grup de covards", ha assenyalat el diputat holandès, segons publicada avui el diari The Daily Telegraph. Lord Pearson va qualificar la decisió de l'Executiu britànic de "inacceptable" i va justificar la seva invitació a Wilders menjo uneixi defensa de la seva "llibertat d'expressió fins i tot si no s'està d'acord amb el que diu".

Segons el Daily Telegraph, el ministre holandès d'Exteriors, Maxime Verhagen, va parlar aquest dimarts amb el seu col·lega britànic, David Miliband, per a protestar contra la prohibició.

"És vergonyós que un parlamentari holandès vegi rebutjada la seva entrada en un país de la Unió Europea (UE)", va subratllar Verhagen.

En els quinze minuts que dura ?Fitna?, Wilders, que ha rebut amenaces de mort per les seves idees i té protecció policial les 24 hores, defineix l'Alcorà com un ?llibre feixista? que incita a la violència.

La pel·lícula, el títol de la qual significa caos o enfrontament en àrab, conté versos coránicos que es barregen amb imatges dels atemptats perpetrats en Estats Units el 11 de setembre de 2001, a Madrid el 11 de març de 2004 i a Londres el 7 de juliol de 2005 .

REALITAT DE L'ISLAM EN GRAN BRETANYA

La negativa a l'entrada de Wilders en el Regne Unit contrasta amb la realitat de l'islam a Gran Bretanya. Acompanyem un video de les últimes manifestacions celebrades a Londres en favor dels terroristes de Hamas en el qual pot veure's com la policia anglesa retrocedeix davant l'avanç dels islamistes.







Font: Minutodigital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada