divendres, 20 de febrer del 2009

Novetat literària: HAMÀS per Matthew Levitt


Títol: HAMÀS
Tema: Sociologia / Política
Isbn: 978-84-92421-00-2
Autor: Matthew Levitt
Editorial: Belacqva
Lloc de Publicació: Barcelona
Data de Publicació: 2008
Format: Rústica
Paginas: 524
Dimension: 20x13cm
Pes: 476g
Preu: 12.00
Descripció: Quins camins duen a un grup que defensa la violència i s'articula sobre la base de cèl·lules terroristes a convertir-se en el partit polític més votat i, per tant, en Govern de l'Autoritat Nacional Palestina? Pugues una mateixa organització comprometre's amb l'activisme polític i les obres de beneficència al mateix temps que envia als seus terroristes suïcides contra objectius civils? Què fa el món per a comprendre i respondre a Hamás, l'organització d'islamistes que els votants palestins van col·locar en el poder en les eleccions de 2006? Aquesta obra ens presenta l'anàlisi més complexa i detalladament documentat que mai s'ha escrit sobri Hamás. Levitt, especialista en antiterrorisme amb una vasta experiència de camp a Israel, Cisjordània i la franja de Gaza, descorre el vel de legitimitat després del qual vol ocultar-se Hamás, i ens oferix proves concretes i minucioses, obtingudes a partir d'una extensa selecció de materials dels serveis d'intel·ligència dels principals països actors en el drama d'Orient Pròxim. En un estudi d'una objectivitat sense precedents, l'autor desmunta el "mite" de les diferents ales de Hamás i defineix fins a quines alarmant punt els dirigents polítics i socials de l'organització donen suport les seves activitats terroristes.

2 comentaris:

  1. estic d'acord amb moltes de les coses que dius, però compte, no costa gaire atravessar la línia que ens separa del racisme i la xenofòbia.

    et recomano l'entrevista a que publica avui La Vanguardia, on el protagonista és J.A. GªJabaloy, fiscal d'Eurojust.
    una cosa hi queda clara: espanya és l'estat de la Unió Europea on els terroristes i els criminals, siguin del color que siguin, hi tenen més possibilitats.

    ResponElimina
  2. d'acord merci,
    de totes maneres només poso informació contrastada d'altres medis, és una informació real on els elctors poden treure la seva pròpia opinió personal.

    ResponElimina