dimarts, 3 de febrer del 2009

Ja són tretze els detinguts a Barcelona i València contra el terrorisme islamista

La policia estatal ha detingut aquesta matinada tretze persones, onze al Raval de Barcelona i dues a València, en l'operació Fish contra el crim organitzat, segons fonts policials.


La policia estatal ha detingut aquest dilluns a primera hora del matí tretze persones, onze al Raval de Barcelona i dues a València, en el marc de l'operació Fish contra el crim organitzat, segons fonts policials. La xarxa desmantellada estaria vinculada amb la falsificació de documents i la policia creu tenia contactes a França, Bèlgica, Suïssa, el Regne Unit, Alemanya i Tailàndia

La policia investiga en col·laboració amb altres serveis policials europeus si els detinguts tenien relació amb el terrorisme internacional. L'operació ha esta coordinada pel jutjat número 3 de l'Audiència Nacional que dirigeix Fernando Grande-Marlaska. Les detencions de Barcelona s'han fet als carrers Peu de la Creu, 28, Carretes i Sant Climent.

Els 13 detinguts són onze pakistanesos, un hindú i un nigerià, suposats integrants d'una xarxa internacional de falsificació de documents (concretament passaports), tràfic de persones i tràfic de drogues. La xarxa tindria ramificacions a França, Bèlgica, Suïssa, Regne Unit, Alemanya i Tailàndia. L'operació s'ha portat a terme a partir de les investigacions de la Comissaria General d'Informació de la policia espanyola i de les brigades d'informació del mateix cos a Barcelona i a València.

Segons fonts policials, els detinguts robaven passaports per enviar-los a Tailàndia. Des d'allà, un cop manipulats, eren lliurats a organitzacions i grups de delinqüents en diversos països.

En els escorcolls fets avui s'ha intervingut molta documentació, ordinadors, telèfons mòbils, material per falsificar documents, passaports falsos i en blanc, fotografies de la mida de carnet i altres estris per falsificar.

Els detinguts a Barcelona són Mohamad Warrak, Ansar Shahzad, Awais Younas Butt, Sheikh Naveed zia Ur Rehman, Atiqur Rehman, Raja Waheed Jarral Khuram Shahzad, Muhammad Shoaib i Hussain Mushtaq, tots ells nascuts al Pakistan. També han detingut a Barcelona Babatunde Abundiade, nascut a Nigèria. A València han detingut Muhammad Ikram, nascut a Pakistan i Jangeet Singh, nascut a l'Índia.

La policia espanyola investiga ara si la xarxa de falsificació desmantellada tenia alguna relació amb l'aportació de documents falsos a grups vinculats amb el terrorisme internacional.


http://www.avui.cat/article/mon_politica/52865/onze/detinguts/barcelona/possibles/connexions/amb/terrorisme/internacional.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada