dissabte, 28 de febrer del 2009

L'ISLAM A ÀUSTRIA

Escàndol nacional a Àustria. Una tesi doctoral revela la radicalitat dels professors d'islam en les escoles austríaques.

La tesi realitzada per Mouhanad Korchide, un intel·lectual liberal d'origen musulmà, duu per títol. "L'ensenyament religiós islàmica, entre integració i societats paral·leles - Els comportaments i les creences dels professors de religió islàmica en les escoles públiques".

Els resultats d'aquest treball, efectuat sobre 210 professors de religió islàmica, són els següents.

8,5% dels enquestats aprova la violència per a assolir l'expansió de l'islam.
18,2% aprova la pena de mort per als apostatas.
14,7% s'oposa a la Constitució austríaca.
13,9% considera que les eleccions són incompatibles amb l'islam.
28,4% considera que no es pot ser musulmà i europeu alhora.
21,9% s'oposa a la democràcia.


El 8,5% favorable a la violència per a expandir l'islam representa 30 dels 350 professors nomenats per l'Acadèmia Religioscuestionariosa Islàmica d'Àustria (IRPA), creada en 1998 a Viena. Hem de tenir en compte a més que la majoria dels quals s'han prestat a l'enquesta sens dubte han autocensurado les seves respostes per a no espantar als austríacs.

El sociòleg i investigador Mouhanad Korchide, originari del Líban, es veu així mateix com un musulmà liberal que no considera l'Alcorà com la paraula literal de Déu... una visió heterodoxa que li pot valer alguns problemes.

El que fa excepcional la seva tesi de doctorat és el seu tractament únic de les qüestions relatives a l'islam, l'escola i la integració. Els dirigents de la comunitat islàmica ho han autoritzat a distribuir els seus qüestionaris als membres d'una conferència de religió islàmica. 210 professors (d'un total de 330) han emplenat el qüestionari. Els experts diuen que els resultats són particularment representatius de Viena i de la Baixa-Àustria, dues províncies on els professors més qualificats i millor formats imparteixen el seu ensenyament.

Segons l'informe, les respostes lliurades per una quarta part dels professors sobre la democràcia, l'Estat de dret i la integració corresponen exactament al que diuen els populistes de dreta (el partit del desaparegut Haïder) i al que temen els liberals. Com més edat té el professor, més rebutja aquest l'Estat de dret i els principis democràtics. Una dada particularment desconcertante: el 44% dels professors opina que els alumnes (musulmans, s'entén) han d'abans de res aprendre a sentir-se superiors als altres.

Un docent de cada tres no té la ciutadania austríaca. Els professors són immigrants de primera generació originaris de Turquia, Síria, Líban i Egipte que no han estat exposats als valors i a les llibertats democràtiques en els seus països d'origen. En aquestes condicions, com poden transmetre aquests valors als seus alumnes?

La comunitat islàmica està representada per Anas Shakfeh. Ha estat el seu president durant 10 anys i treballa com docent. Dirigeix l'agència de l'educació islàmica i ha ensenyat durant 20 anys sense haver rebut cap formació formal. Treballa també per a l'ambaixada d'Aràbia Saudita a Viena.

L'ensenyament religiós islàmica està impartida en les escoles públiques d'Àustria des de fa 27 anys. Hi ha 350 professors per a 32.000 alumnes. Korchide afegix que mai hi ha hagut avaluació científica alguna dels cursos de religió islàmica impartits. Abans de la fundació de l'Acadèmia Religiosa Islàmica d'Àustria (IRPA) en 1998, els professors eren reclutats entre la població àrab d'Àustria. Alguns d'ells estan fitxats com radicals i no deixen d'exercir per això.

Font:Observatoire de L´islamisation

1 comentari: