dimarts, 3 de març del 2009

"Serà un honor si s'immola el meu fill"

Marroquins empresonats o perseguits justifiquen les explosions de Casablanca

Tot i les dificultats, finalment l'AVUI aconsegueix localitzar telefònicament Fatiha Tahar Hassani. Hassani, actualment casada en segones núpcies amb un pres de la Salafia Jihadia, va ser dona d'Abdelkrim Megati, alt comandament marroquí d'Al-Qaida que, amb el seu fill, Adam, d'onze anys, va ser abatut l'abril del 2005 pels cossos especials saudites. Després d'aquests fets, Hassani va ser interrogada pels serveis d'intel·ligència a l'Aràbia Saudita i, un cop extradida al Marroc, pels serveis del regne alauita. Posada en llibertat a finals del 2005, tot i estar encara sota vigilància en una mena d'arrest domiciliari, confessa orgullosa: "Sí, evidentment que pertanyo a Al-Qaida".

"El meu exmarit Abdelkrim i el meu fill Adam són dos màrtirs, dos mujahidins (combatents) que van morir en una lluita justa per defensar l'Islam i és per això que des de fa anys intento que els seus cossos siguin enterrats en terra santa, a la Meca", assenyala. Respecte als últims atemptats de Casablanca, Hassani no dubta a afirmar que "estan plenament justificats. Tots els que han sacrificat la seva vida són herois, han actuat en defensa de l'umma [comunitat de fidels musulmans], sotmesa al jou d'Occident des de fa més d'un segle i el principal exemple del qual és la nefasta política del Gran Satan [en al·lusió als Estats Units] al Pròxim Orient".

A les ordres dels mujahidins


"Si els mujahidins m'ho ordenen, esclar que estic disposada a immolar-me en nom d'Al·là, no en tingui cap dubte", diu desafiant. Interpel·lada sobre la seva disposició a sacrificar el seu únic fill viu, Ilyas, de quinze anys, Hassani també té clar que "seria un autèntic honor".


www.avui.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada