dimecres, 11 de març del 2009

Condemnen a l'Iraq Tareq Aziz i Alí el Químic a 15 anys de presó per crims contra la humanitat

El Tribunal Penal Suprem del país els ha sentenciat per l'execució de 42 comerciants el 1992. També ha condemnat a mort dos germanastres de Saddam Hussein pel mateix cas

El Tribunal Penal Suprem iraquià ha condemnat a 15 anys de presó l'exviceprimer ministre Tareq Aziz i l'exministre de Defensa Alí Hassan al Mayid, conegut com Alí el Químic, a més de sentenciar a mort dos germanastres de l'expresident Saddam Hussein. És el cinquè procés judicial a l'Iraq contra responsables de l'antic règim després de la invasió nord-americana del país el març del 2003.

Els incriminats, entre els quals hi ha dos germanastres de Saddam, Watban Ibrahim al-Hasan i Sabawi Ibrahim al-Hasan, han estat condemnats per l'execució de 42 comerciants iraquians el 1992, que suposadament haurien pactat apujar els preus després de la crisi desencadenada per la Guerra del Golf.

El tribunal, que jutja vuit exalts càrrecs del règim de Saddam Hussein en aquest cas, ha condemnat a cadena perpètua Abd Hamid Mahmud, que va ser secretari de l'exdictador.

Els comerciants, que venien productes de primera necessitat, van ser jutjats en un procés sumaríssim per un tribunal de seguretat nacional i se'ls va negar el dret d'apel·lar la sentència de mort.

Durant el judici i l'execució de les 42 persones, Aziz ocupava el càrrec de ministre d'Assumptes Exteriors i va ser l'artífex de la política exterior del règim de Saddam Hussein, executat el desembre del 2006 després d'haver estat declarat culpable de crims contra la humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada