dimarts, 6 de gener del 2009

L'Islam elimina la creu de Sant Jordi de l'escut del Barça



La creu de Sant Jordi que forma part de l'escut del FC Barcelona ha estat modificada en alguns països àrabs de religió musulmana per no ferir sensibilitats. Segons informa La Vanguardia en l'edició d'aquest dissabte,en determinats territoris com Aràbia Saudí i Argèlia es considera que la presència de la creu a la samarreta blaugrana no és suportable i en algunes zones s'ha decidit eliminar la primera creu del primer quart. Per aquest motiu, ja estan circulant per aquests territoris samarretes del Barça falsificades sense la creu de Sant Jordi a la part esquerra superior, donada la transcendència i el significat cristià que té a aquestes localitzacions. L'Inter de Milà ja va patir recentment un problema similar com el que ara té el FC Barcelona quan el conjunt italià va fer servir una equipació amb una gran creu vermella damunt d'un fons completament blanc.

Per aquest fet, l'Inter va ser denunciat per Baris Kaska, advocat turc, que va dirigir-se a la UEFA i a la FIFA per manifestar-se contra la samarreta dels italians, demanant una sanció per una actitud que segons ell: manifesta de forma explícita la superioritat racista d'una religió.


Duran ho rebutja

El secretari general de CiU i president del Comitè de Govern d'Unió, JosepA. Duran i Lleida, s'ha referit a la informació publicada per La Vanguardia sobre si l'escut del Barça ha de dur o no la Creu de Sant Jordi i ha afirmat que:

Formem part d'una cultura i tenim uns valors que cal respectar i que no hem de canviar. No els hem de canviar per persones que no tinguin els nostres valors ni la nostre cultura i que vinguin a casa nostra, ja que són ells qui els han de respectar. I tampoc hem de canviar quan nosaltres anem pel món (a jugar a futbol o a fer qualsevol altre activitat). Per tant, hem de defensar els valors occidentals. De la mateixa mantera que no qüestiono la Mitja Lluna (que la porti qualsevol samarreta de futbol o qualsevol bandera) tampoc hem de fer cap marxa enrere ni cap concessió, ni una, en la defensa dels nostres valors.

Duran ha afegit que: la creu és un valor de la civilització occidental, sigui o no creient. La creu és un valor que és a la bandera de Barcelona, a l'escut del Barça i que és la Creu de Sant Jordi, una llegenda assumida coma patró de la història del nostre país. Per tant, de cap manera podem renunciar als nostres valors. De cap manera podem deixar de considerar els valors occidentals com a bàsics per a la nostre civilització.

El dirigent nacionalista ha remarcat: tant el Barça com qualsevol entitat del nostre país ha de ser molt contundent en la defensa dels nostres valors davant dels que els volen eliminar, dels que volen, en qualsevol cas,expressar qualsevol mena de motiu que els és aprofitable per intentar acabar amb determinats valors que no són els seus". Duran ha fet aquestes declaracions després de la reunió "Catalunya Valors" sobre educació que aquest matí ha fet la federació de CiU amb el lema "sense una educació que fomenti els valors, el nostre pacte no tindrà futur.

Font: E-notícies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada