dilluns, 8 de juny del 2009

La coalició prooccidental guanya les eleccions al Líban

Hezbol·hah reconeix la derrota i ofereix cooperar amb el partit guanyador, que hauria obtingut 70 escons

El cap de la majoria parlamentària libanesa, Saad Hariri, ha declarat aquest dilluns que la coalició prooccidental que dirigeix, les Forces del 14 de Març, ha obtingut la victòria als comicis legislatius d'aquest diumenge al Líban, on competia amb l'aliança de l'oposició, liderada per Hezbol·lah, que rep el suport de l'Iran i Síria.

"És un gran dia per a la història del Líban democràtic", ha afirmat Hariri davant els seus partidaris, als quals ha felicitat per haver ajudat a "obtenir la llibertat i la democràcia" per al país.

Amb tot, ha subratllat que en aquests comicis no hi ha "vencedor ni vençut perquè només el Líban i la democràcia són els vencedors".

Per la seva banda, el grup xiïta de Hezbol·lah ha reconegut la derrota als comicis, els primers que se celebren en una sola jornada, i ha instat els guanyadors, el partit de les Forces del 14 de Març, a formar un govern de coalició.

Mitjans locals han dit que l'actual majoria, que té el suport d'Occident i dels països àrabs moderats, ha obtingut uns 70 escons, mentre que l'oposició, que rep el suport de Síria i l'Iran, n'ha aconseguit 58.

El Parlament libanès compta amb 128 escons, 64 destinats als membres de la comunitat cristiana i els altres 64 als de la comunitat musulmana.

www.avui.cat


Tan de bo serveixi d'alguna cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada