dilluns, 22 de juny del 2009

El Consell de Guardians de l'Iran admet irregularitats a les eleccions


L'organisme, que ha de validar els resultats dels comicis, ha detectat més de 3 milions de votants que no estaven censats. De moment, però, el Consell de Guardians no ha anunciat cap mesura

El Consell de Guardians iranià ha admès que els vots recollits en 50 ciutats superen el nombre de persones censades amb dret a votar, segons ha fet públic aquest dilluns la cadena estatal Press TV.

El portaveu del Consell, Abbas Ali Kadkhodaei, que estava parlant ahir per al canal 2 de l'emissora IRIB, va fer aquests comentaris en resposta a la denúncia de Mohsen Rezaei, candidat derrotat a les eleccions presidencials del 12 de juny.

"Les xifres proporcionades per Mohsen Rezaei per les quals denuncia que més del cent per cent dels votants van ficar la seva papereta en 170 ciutats no és certa, l'incident es va produir en només 50 ciutats", ha confirmat Kadkhodaei.

El portaveu, de qualsevol manera, ha dit que, tot i que el recompte del vot afectat per aquestes irregularitats és superior a tres milions de paperetes, "encara no s'ha determinat si la xifra és decisiva en els resultats electorals", ha conclòs.

La filla de l'expresident, en llibertat
D'altra banda, la policia iraniana ha deixat en llibertat la filla de l'expresident Rafsandjani, que havien detingut ahir amb 4 membres de la seva família per haver participat a les protestes.

Mentrestant, el líder de l'oposició, el reformista Mir-Hossein Mussaví, continua demanant la repetició de les eleccions i anima els seus seguidors a no defallir, malgrat la repressió policial. El candidat reformista espera que l'excèrcit eviti un nou bany de sang.

www.avui.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada