dissabte, 13 de juny del 2009

Ahmadinejad, reelegit president de l'Iran


L'ultraconservador Mahmud Ahmadinejad ha guanyat les eleccions amb un 62,63% dels vots emesos

El president de l'Iran, l'ultraconservador Mahmud Ahmadinejad ha aconseguit una sorprenent victòria en les eleccions amb un 62,63% dels vots emesos.

En segon lloc ja quedat el candidat proreformista Mir-Hossein Mussavi, que ha denunciat un suposat frau, amb el 32,57% dels vots.

Més allunyats han quedat el conservador Mohsen Rezei, amb un 2,08% dels sufragi, i el clergue reformista Mehdi Karrubí, amb el 0,89%.

Els resultats definitius han estat validats pel poderós Consell de Guardians abans de fer-se oficials. Per tant, l'àmplia victòria evita que s'hagi de fer una segona volta.

Mussavi condemna les "violacions" en les eleccions
El candidat a la presidència de l'Iran, l'exprimer ministre Mir-Hossein Mussavi, ha expressat la seva "enèrgica protesta" pels resultats de les eleccions.

"Protesto enèrgicament contra les moltes i claríssimes violacions, i adverteixo que no em rendiré. El resultat de l'actuació d'alguns oficials posarà en perill els pilars de la República Islàmica i establirà la tirania al país", ha declarat en el seu comunicat.

Mussavi, que a última hora de divendres es declarava vencedor dels comicis, qualificava el resultat oficial de la votació com de "sorprenent".

Revolta a Teheran

Milers de partidaris del candidat reformista Mir-Hossein Mussavi es manifesten al centre de Teheran per demanar l'anul·lació dels resultats que donen la victòria de les eleccions presidencials a l'actual mandatari.

Els manifestants, que porten fotos de Mussavi i les insígnies verdes de la oposició, omplen els carrers malgrat els intents de la policia per dispersar-los.

"Aquest no és el meu vot!", criden, en referència als resultats oficials que atribueixen a Ahmadinejad la majoria dels vots, i insten al Consell de Guardians que anul·li la votació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada