dimecres, 3 de juny del 2009

Bin Laden diu en un nou missatge que Obama i Bush han plantat "la llavor de l'odi i la venjança" contra els EUA

Al-Jazira difon un nou missatge gravat el mateix dia que Obama inicia la seva gira pel Pròxim Orient

El líder de la xarxa Al-Qaida, Ossama bin Laden, ha afirmat en un nou missatge gravat que l'actual president dels Estats Units, Barack Obama, i el seu antecessor, George W. Bush, han "plantat les llavors de l'odi i la venjança contra els Estats Units", segons ha informat la cadena de televisió àrab Al-Jazira.

Aquest document s'ha difós el mateix dia que Obama aterrava a l'Aràbia Saudita, primera parada de l'esperada gira pel Pròxim Orient.

L'avió presidencial ha aterrat a l'aeroport de Riad, on ha estat rebut pel rei Abdal·lah. Amb el monarca saudita, Barack Obama té previst mantenir-hi una reunió per parlar sobre el conflicte entre israelians i palestins, sobre l'Iran i també sobre els preus del petroli, entre altres qüestions.

La visita més esperada serà, però, la que farà demà dijous a Egipte. En el discurs que pronunciarà a la Universitat del Caire s'espera que llanci un missatge de reconciliació i apropament amb el món musulmà.

Segons el govern nord-americà, Obama vol incidir en els interessos comuns dels Estats Units i les comunitats musulmanes i proposar noves àrees de col·laboració basades en el respecte mutu.

www.avui.cat

1 comentari: