dimecres, 1 d’abril del 2009

El president afganès, Hamid Karzai, signa un decret atemptatori contra els drets de les dones

(a la dreta).
De vergonya i d'escàndol, per qualificar-ho d'alguna manera. Hamid Karzai actual president de l'Afganistà i que es troba a Holanda per assistir a la conferència internacional dedicada al seu país per tal de coordinadar esforços per ajudar als afganesos, acaba de signar un decret que permet les violacions de les dones al si de les families, i prohibeix que les dones surtin soles de casa sense l'autorització dels seus esposos.
Peró aixó no és tot. A més, el decret de Karzai també contempla serioses limitaciones per a que les dones, joves o majors d'edat, només podran cercar feina, ir al col.legi o anar al metge amb el permís explicit dels seus marits. I ara bé el més denigrant per a la dona afganesa. La dona, l'esposa no es podrà negar a mantenir relacions sexuals quan les vulgui l'home. Un decret, baja, per penjar-lo a wather i utilitzar-lo a la primera de canvi i després buidar ben buidada la cisterna.

A quin Afganistà, doncs, es pretèn ajudar des dels fòrums internacionals?. Per una banda es combat amb canons, tropes i bombres als talibans refugiats en mig de les muntanyes frontereres entre el país i el Paquistà, per integristes i terroristes, i per l'altra es mira cap a l'altre costat davant d'aquest decret vergonyós insultant per a les dones afganeses que hauran de continuar patint l'alicació de la Sharia més cruel i esclavitzadora de la dona musulmana afganesa.
Ja han protestat energicament l'ONU i diverses organitzacions humanitàries internacionals contra el repugnant decret. La senadora Humaira Namati, membre de la Cambra Alta del Parlament Afganès, ja ha dit que aquesta llei és pitjor que quan governaben els talibans fins l'any 2001.
Callaran amb covardia i sense cap mena de vergonya els governs europeus davant d'aquesta llei?. Quinsa mena de governs ens governen?.

FONT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada