dilluns, 27 d’abril del 2009

Amenaça Al-Qaeda amb matar a ostatge britànic


Per: AP/CAIRO, Egipte.

Un ostatge britànic en poder del Qaida a en el nord de Africa podria ser executat si Londres no deixa en llibertat a un predicador radical, va advertir el grup el diumenge.
Una declaració col·locada en un lloc cibernètic islamista va dir que el grup executarà a un turista britànic a qui va segrestar al gener, si el predicador islamista Abu Qatada no surt en llibertat dintre de 20 dies.

Abu Qatada, un palestí-jordà, va ser empresonat a Gran Bretanya en 2002 acusat de tenir relacions amb grups radicals però va sortir en llibertat en 2005. Va tornar a ser arrestat i encara segueix pendent la seva deportació a Jordània, on la hi havia condemnat en absència a cadena perpètua. + Els tribunals britànics de menor instància van dir que no podien deportar-lo per temor que fos torturat però la càmera dels Lores va fallar que no havia prova que existís un veritable risc.

Quatre turistes, entre ells dos suïssos, una alemanya i un britànic, van ser segrestats per pistolers el 22 de gener en Niger, va informar la seva agència de turisme.
Dos dels turistes, un dels suïssos i l'alemanya, van ser deixats en llibertat el dimecres juntament amb un diplomàtic canadenc que va ser segrestat amb el seu assistent. Els segrestadors van dir que aquests van ser canviats per quatre dels seus combatents presos.
Actualment són dos els captius: un britànic i un suís.

El grup al Qaida que opera en Africa del nord, conegut com AQMI per les seves sigles en francès, té seu a Algèria. El grup es va adherir a la cadena terrorista de Osama bin Laden en 2006 i cada mes perpetra explosions o emboscades.

http://www.elsiglodetorreon.com.mx/noticia/429881.amenaza-al-qaeda-con-matar-a-rehen-britanico.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada